preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljubešćica

 > Naslovnica
Vijesti

Kako je Davor Kušić osvojio Primošten

Autor: Ivica Rojc, 23. 4. 2013.

Učenik 7. razreda naše škole - Davor Kušić – bio je sudionik državne razine natjecanja LiDraNo, koje se ove godine održalo u Primoštenu od 7. do 9. travnja. Davor je pravo nastupa izborio uspješnim predstavljanjem na županijskoj razini kada je u konkurenciji samostalnih scenskih nastupa odabran kao jedan od dvoje predstavnika naše županije na državnom natjecanju. Davora je pripremala i pratila njegova mentorica – učiteljica Sanja Horžić.

Odmah po dolasku u Primošten i smještaja u sobe hotela Zora uslijedile su probe i nastupi pojedinaca, učenika osnovnih škola, kojima je otvoren državni LiDraNo 2013. Prvu večer pred prepunom dvoranom nastupilo je 14 učenika sa zanimljivim izvedbama i interpretacijama odabranih djela. Davor je, još jednom, sve nazočne osvojio svojom izvedbom monologa Kako je tata osvojio mamu, Mire Gavrana. Iako nije bilo nikakvog posebnog rangiranja sudionika, stručno je povjerenstvo po završetku svih nastupa održalo okrugle stolove s voditeljima i učenicima. Priznati i poznati novinari i urednici novina, kazališni redatelji, glumci i dramski pedagozi, televizijski i radijski djelatnici, kao što su Mario Kovač, Vlasta Ramljak, te književnici Enes Kišević i Damir Miloš, iznosili  su svoja zapažanja o nastupima sudionika. Posebno nas veseli što su kritike Davorova nastupa bile su vrlo pozitivne.

U Primoštenu je nastupilo više od 400 učenika osnovnih i srednjih škola koji su nastupali pojedinačno ili skupno izvodeći monologe, pjesme, dramsko-scenske igre, prezentirali svoje novinarske radove, radio-emisije i školske listove ili pak literarne radove. Glavne zadaće smotre LiDraNo:  poticanje literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva kod učenika, kao i promicanje pisanog i govornog izražavanja na hrvatskome jeziku, otkrivanje i poticanje posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnosti kod učenika, u potpunosti su ispunjene.  

Atmosferu u Primoštenu možda najbolje mogu dočarati riječi književnice Željke Horvat-Vukelja, predsjednice državnog povjerenstva, koja je otvarajući Smotru poručila učenicima: „U svojim srcima prikupljajte sve lijepe i radosne trenutke na LiDraNu koji će vas kasnije grijati u životu.“ Davor i njegova učiteljica potvrdili su nam da su Primošten napustili bogatiji za nezaboravno iskustvo koje će još dugo pamtiti.

Dokazao da je zasluženo među najboljima!

 

Lidranovci Varaždinske županije ispred Šibenske katedrale
Natječaj
Prometna učilica

e-Dnevnik

Individualni razgovori

  Školska godina 2018./19.

CARNET WEBMAIL

natjecanja

Donacije

Predavanja

 

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
SOS 112

Arhiva vijesti
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljubešćica / Zagrebačka 22, HR-42222 Ljubeščica / www.os-ljubescica.skole.hr / ured@os-ljubescica.skole.hr
preskoči na navigaciju