preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljubešćica

 > Naslovnica
Vijesti

Varaždinci najuspješniji stolnotenisači skupine SJEVER

Autor: Ivica Rojc, 4. 3. 2013.

Školski športski savez Varaždinske županije organizirao je i uspješno proveo poluzavršno natjecanje Državnog prvenstva Republike Hrvatske 2012.-2013. u stolnom tenisu, skupine sjever za osnovne i srednje škole, u ženskoj i muškoj kategoriji. Pravo nastupa u poluzavršnici, koja se održala 27. veljače 2013. godine u sportskoj dvorani OŠ Ljubeščica,  osigurali su županijski pobjednici osnovnih i srednjih škola u ženskoj i muškoj kategoriji iz Međimurske županije, Koprivničko-križevačke županije, Virovitičko-podravske županije i, naravno, Varaždinske županije.

Nakon svečane himne ravnatelj OŠ Ljubeščica Ivan Nogić poželio je svim sportašima dobrodošlicu u Ljubeščicu te puno uspjeha i dobrih rezultata, a tajnica Školskog športskog saveza Varaždinske županije Ivana Putarek pozdravila je sve nazočne istaknuvši važnost fair play igre te je proglasila natjecanje otvorenim. Prijavljeno je bilo osam ekipa osnovnih škola i sedam ekipa srednjih škola, no nastupilo je samo sedam ekipa osnovnih škola jer je ženska ekipa OŠ „Prof. Blaž Mađer“ iz Novigrada Podravskog bila diskvalificirana. Najuspješniji su bili Varaždinci - posebno su se istaknuli natjecatelji Prve osnovne škole Varaždin, pobjednici u ženskoj i muškoj kategoriji, dok su kod srednjih škola najviše pokazale ekipe Prve gimnazije Varaždin, pobjednici u ženskoj kategoriji te osvajači drugog mjesta u muškoj kategoriji.

U kategoriji osnovnih škola natjecale su se četiri muške ekipe, a najbolju igru prikazali su natjecatelji Prve osnovne škole Varaždin koji su uvjerljivo (3:0, 3:0) pobijedili sve svoje protivnike te se plasirali u završnicu Državnog prvenstva. Nakon što su odigrani svi mečevi, poredak ekipa bio je sljedeći:

 1. ŠŠD I. OŠ Varaždin,
 2. ŠŠD „Prva“ I. OŠ Čakovec,
 3. ŠŠD „Tomislav“ OŠ „Grigor Vitez“ Sv. Ivan Žabno,
 4. ŠŠD „Junior“ OŠ Josipa Kozarca“ Slatina.

U ženskoj kategoriji najviše su, također, pokazale natjecateljice iz Varaždina koje su se uvjerljivim pobjedama (3:0, 3:0) plasirale u završnicu natjecanja. Krajnji poredak ekipa bio je sljedeći:

 1. ŠŠD I. OŠ Varaždin,
 2. ŠŠD OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec,
 3. ŠŠD „Slatina“ OŠ Eugena Kumičića Slatina,

ŠŠD OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski – diskvalifikacija zbog nepotpune dokumentacije.

Srednjoškolska konkurencija ponudila je neizvjesnije i uzbudljivije mečeve. Tako je u muškoj kategoriji najuspješnija bila ekipa Gimnazije iz Koprivnice koja je u tijesnoj borbi (3:2) uspjela pobijediti glavne konkurente iz varaždinske Prve gimnazije te se plasirati u državnu završnicu. Po završetku natjecanja poredak je bio sljedeći:

 1. ŠŠD „Gimnazijalac“ Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica,
 2. ŠŠD „Srednjoškolac“ Prva gimnazija Varaždin,
 3. ŠŠD „ Marul“ Srednja škola „Marka Marulića“ Slatina.

U ženskoj kategoriji uvjerljive pobjede i plasman na državno natjecanje ostvarile su Varaždinke Prve gimnazije koje su nakon odigranih susreta izgubile tek dva meča – po jedan bod uzele su im Čakovčanke i Virovitičanke. Poredak je bio sljedeći:

 1. ŠŠD „Srednjoškolac“ Prva gimnazija Varaždin,
 2. ŠŠD „Gimnazijalac“ Gimnazija Čakovec,
 3. ŠŠD „Gimnazija“ Gimnazija „Petra Preradovića“ Virovitica,
 4. ŠŠD „Gimnazija Križevci“ Gimnazija „Ivana Zakmardija Dijankovečkoga“ Križevci.

Nakon  završetka natjecanja ravnatelj OŠ Ljubeščica Ivan Nogić  uručio je priznanja i pehare najuspješnijim ekipama te im poželio puno uspjeha na državnoj razini natjecanja. Iz razgovora sa sudionicima natjecanja saznala sam da izražavaju zadovoljstvo viđenim igrama i rezultatima. Budući da većina putnika na državno natjecanje dolazi iz varaždinskih škola, može se zaključiti da je to rezultat sustavnog rada i ulaganja u sport u našoj županiji, što su mi moji sugovornici iz Prve OŠ Varaždin te Prve gimnazije Varaždin i potvrdili.

                                                                       Sara Horvatić, 8.b razred
Natječaj
Prometna učilica

e-Dnevnik

Individualni razgovori

  Školska godina 2018./19.

CARNET WEBMAIL

natjecanja

Donacije

Predavanja

 

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
SOS 112

Arhiva vijesti
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljubešćica / Zagrebačka 22, HR-42222 Ljubeščica / www.os-ljubescica.skole.hr / ured@os-ljubescica.skole.hr
preskoči na navigaciju